Arama  |  Anket Sonuçları  |  Site Haritası  |

13 Punto 15 Punto 17 Punto 19 Punto
Çocuk Davranışları Giriş
07.12.2008 15:34:01
Eğer çocuğunuzu idare etmek güçse, ebeveynliği doğal bir şekilde başaramıyorsanız ya da sadece çocuğunuzla ilişkilerinizi düzeltmek istiyorsanız size yardımcı olabilecek birçok strateji vardır.

Bu kitap çocuk yetiştiren, çocuk bakan ya da çocuklarla çalışan herkese - ebeveynlere, bakıcılara, öğretmenlere ya da çocuklarla çalışan kişilere - yöneliktir ancak temelde hitap ettiği kişiler ebeveynler olup, sonlara doğru ebeveynlikte sağ kalmakla ilgili ekstra bölümler bulunmaktadır.

Bu kitap, çocuğunuzun ilkokuldan başlayarak tüm normal gelişim aşamalarındaki davranışlarını anlamanıza ve davranış sorunlarını çözmenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Eğer çocuğunuzun davranış sorununu anlayabilirseniz, bu durumla daha etkili bir şekilde başa çıkacak bir durumdasınız demektir. Eğer çocuğunuzu idare etmek güçse, ebeveynliği doğal bir şekilde başaramıyorsanız ya da sadece çocuğunuzla ilişkilerinizi düzeltmek istiyorsanız size yardımcı olabilecek birçok strateji vardır. Bu kitap kendiniz için deneyebileceğiniz bazı çözümler önermektedir. Ayrıca size bir uzmanın yardımına gereksinim duyup duymadığınız ve eğer duyuyorsanız bunu nereden alabileceğiniz konusunda da yardımcı olacaktır. Ancak şunu da anımsamanız gerekir ki, çocukların davranış sorunlarını çözümlemek için tek bir "doğru yol" yoktur. Kimse çocuğunuzu ve aile düzeninizi sizden iyi bilemez, ve bu kitaptaki düşüncelerin tümü sizin özel durumunuz için uygun ya da pratik olmayabilir. Ancak çocuğunuzun sorunlarını daha iyi anlamanız kendi yöntem ya da çözümlerinizi bulmanızı sağlayabilir.

Ebeveynlikte sağ kalmakla ilgili bölüm, anne ya da baba olmanın ne kadar stresli olduğunu ve sizin ruh halinizin çocuğunuz üzerindeki etkilerini anlatmaktadır. Daha sonra yetişkin depresyonu ve ilişki sorunları incelenmekte ve her iki sorunla da nasıl başa çıkabileceğiniz anlatılmaktadır.

Eğer bu kitabı okuduktan sonra hâlâ çocuğunuzun davranışlarıyla ilgili endişeleriniz varsa ya da sorun sizin tek başınıza çözemeyeceğiniz kadar büyük görünüyorsa, tavsiye alabileceğiniz farklı kaynakları öğrenmek için doktorunuza danışın.

Bir çocuktan bahsedilirken, "kız" ya da "oğlan" çocuğu terimleri tümüyle rastgele seçilmiştir.

ÖNEMLİ NOKTALAR
  • Çocuğunuzun sorunlarını daha iyi anlamanız, durumu çözüme ulaştırırken daha iyi bir konumda olmanızı sağlayacaktır.
  • Eğer çocuğunuzu idare etmek güçse, size yardımcı olabilecek birçok strateji vardır.
  • Çocukların davranış sorunlarını çözümlemek için tek bir "doğru yol" yoktur; her durum benzersiz olup özel olarak yorumlama gerektirir.
  • Destek alabileceğiniz sayısız yardım ve tavsiye kaynağı mevcuttur.

  

Bu yazı 3233 kere okundu.

Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Çıktı Al Yukarı
Ne tür rahatsızlıklarınız var?
Bu anketin sonuçları anket tamamlandıktan sonra yayınlanacaktır.

ana sayfam yap | sık kullanılanlara ekle | iletişim | kullanım şartları | site haritası
Bu sitede yer alan bilgi, belge ve resimler yazılı, görsel veya daha başka bir yöntemle çoğaltılamaz, tamamen ya da alıntı yapılarak kullanılamaz.