Arama  |  Anket Sonuçları  |  Site Haritası  |

13 Punto 15 Punto 17 Punto 19 Punto
Sonuç
18.12.2007 11:49:27
Beslenme bozuklukları ciddiye alınmalıdır. Bir kişi hiç farkında olmadan beslenme bozukluğuna yakalanabilir.

Beslenme bozuklukları ciddiye alınmalıdır. Bir kişi hiç farkında olmadan beslenme bozukluğuna yakalanabilir. Kilosunu ve yediklerini kontrol etmenin, hayatını elinde tutmanın tek yolu olduğunu düşünür. Ama sonunda kolayca kaçamayacağı bir kısır döngünün içine düşer.

Anoreksiya nevroza ve bulimia nevroza bir defa yerleşince hastanın hayatını kolayca etkileyebilir. Bazen sonucu gerçekten kronik bir hastalık, nadiren de ölüm olabilir. Ancak durum böyle olmasa bile beslenme bozuklukları kişi için önemli ve eğlenceli geçebilecek yılların harcanmasına neden olur.
Hasta ve ona yardım etmeye çalışanlar, beslenme bozukluklarını ciddiye alsalar da hasta bundan kaçabilir. İyileşme şansının yüksek olduğu bir dizi etkili tedavi yöntemi vardır. Hastalık ve iyileşmeye çalışmak kişiye üzücü ve korkutucu gelebilir. İyileşmek ise çaba ister ve ne yazık ki cesaret, ilaç gibi reçeteyle verilemez. Hasta kısır döngüyü kırmanın kolay olacağını sanmamalıdır. Ancak yakınlarının içinde bulunduğu duruma anlayış göstereceğini, onu ve sorunlarını ciddiye alacağından emin olmalıdır.
 
Panik yapmak hem yersizdir, hem de yardımı olmaz. Yalnızca hastanın eski düşüncelerine ve bunlarla başa çıkmak için oluşturduğu yöntemlere daha sıkı sarılmasını sağlar. Etrafındakilerin paniklemesi hastayı köşeye sıkıştırabilir.
 
Bu beslenme bozukluklarından birini yaşayan insanların büyük çoğunluğu iyileşir. Yeterli destek görür ve tedavi olursa belki de hepsi iyileşir. Hiç kimsenin iyileşmek konusunda umutsuzluğa düşmesinin anlamı yoktur. Beslenme bozukluğu, eninde sonunda geçmişte görülen bir kâbus olarak kalacaktır.

  

Bu yazı 3441 kere okundu.

Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Çıktı Al Yukarı
Ne tür rahatsızlıklarınız var?
Bu anketin sonuçları anket tamamlandıktan sonra yayınlanacaktır.

ana sayfam yap | sık kullanılanlara ekle | iletişim | kullanım şartları | site haritası
Bu sitede yer alan bilgi, belge ve resimler yazılı, görsel veya daha başka bir yöntemle çoğaltılamaz, tamamen ya da alıntı yapılarak kullanılamaz.